FJM_5757_websize_2
Dank jullie wel!

Jullie enthousiaste reacties en mooie woorden gaven ons de energie om Fenix x Barool te realiseren. Wat een zomer, wat een beleving!

Fenix x Barool is nu ‘gesloten’, maar het café blijft natuurlijk gewoon open. En we kunnen alvast verklappen: in 2025 steken we opnieuw het vuur aan voor een vernieuwde editie van ons pop-up restaurant. Mis het niet!

Tot snel
Nick & Greg

Uit de as van zijn succesvolle jaren bij Zouterover verrijst Nick Van Hoof met een nieuw avontuur: Fenix Open Fire. Als winnaar van Grillmasters werkte Nick zeven jaar lang met hart en ziel aan het perfecte samenspel van vuur en eten.

Na een culinaire samenwerking met Plein Publiek Antwerpen stampte hij samen met zijn voormalige compagnon een open fire experience center uit de grond in de Noorderkempen. Nu is het tijd voor een nieuwe culinaire beleving.

"Vuur is slechts het begin; ,
je moet de vonken volgen om de magie te ontdekken."

Bij Fenix keert Nick terug naar de essentie van koken – “back to basics, less is more” – waar pure ingrediënten, vuur en handgemaakte keramiek de hoofdrol spelen.

Hier draait alles om beleving, delen en samenwerken, gerechten om samen van te genieten. Lokaal en puur, van vlam tot vork.

Het menu

69 euro per persoon

Optie 1:

Gegrilde kool met pistache boter en zeesla.
Mosselen op Provençaalse wijze en druiven (+ brood)
Gepekeld varkenshaasje met soja en sesam 
Op vel gebakken zeebaarsfilet, tenerifse patatjes en gebrande tomaten sla
Marula sorbet met rood fruit

Optie 2:

Gegrilde kool met pistache boter en zeesla.
Mosselen op Provençaalse wijze en druiven (+ brood)
Gepekeld varkenshaasje met soja en sesam 
Bavet met chimichuri, tenerifse patatjes en gebrande tomaten sla
Marula sorbet met rood fruit

Optie 3:

Gegrilde kool met pistache boter en zeesla
Rode biet in de zoutkorst met soja
Gemarineerde tofu op Provençaalse wijze en druiven (+brood)
Haloumi met tenerifse patatjes en gebrande tomaten sla
Marula sorbet met rood fruit

Beschikbare dagen. Beperkte plaatsen. Opgelet vol is vol.

Vrijdag 26/07
Zaterdag 27/07
Zondag 28/07
Vrijdag 09/08
Zaterdag 10/08
Zondag 11/08
Vrijdag 16/08
Zaterdag 17/08
Zondag 18/08

Op vrijdag en zaterdag ben je welkom vanaf 18u, op zondag ben je welkom vanaf 17u. Om een vlot verloop te garanderen, vragen we om ten laatste om 19u aanwezig te zijn.

 


Kindermenu:

Maiskip
Biologische appelmoes
Gepofte aardappeltjes
14 euro

Dit geef je door bij de opmerkingen.

Op zoek naar een uitdaging?

Wij zoeken extra medewerkers:

  • Vast contract
  • Flex
  • Student

 

Neem contact op voor meer informatie 04 84 14 81 12 of aan de bar.